HTML

Ki lenne jobb nála?

2020.01.13. 01:41 Ciber

Mindenki számára nyilvánvaló, hogy ha a demokratikus ellenzéki pártok nem működnek valamilyen formában együtt, akkor 2018-ban kevesebb képviselőjük kerül be a parlamentbe, mint 2014-ben. A választók pedig csak lesnek ki a fejükből, hogy ez a tény még sem sarkallja arra az ellenzéki pártokat, hogy végre leüljenek egy tárgyaló asztalhoz és egyeztessenek, összefésüljék programjaikat, közös programot alkossanak, összesítsék erőiket.
Az ellenzéki pártok rendszeresen azt kommunikálják, hogy a Fidesz-KDNP milyen rossz - ehhez naponta kapnak a kormánypártoktól muníciót - de azt nem, hogy helyette mit, miért, hogyan tenne és az miért lenne jó a választóknak.
A választók pedig egyre többször kérdeznek vissza, hogy ki lenne jobb a jelenlegi kormánynál? Nem az tehát a kérdés, hogy a Fidesz-KDNP kormány jó, vagy nem, hanem kivel, mivel lehetne őket helyettesíteni?
Az átlag polgár egyszerű, érthető mondatokat ért meg, nem az agyon bonyolított, többszörösen összetetteket, teli idegen eredetű kifejezésekkel. Azokat érti, amik az ő életére kihatnak. Talán emlékszünk még az internet megadóztatásával összefüggő budapesti és százezres és vidéki tömeges tüntetésekre.
internet_ado_ellen3.jpg
700 Ft az embereknek jobban fájt, mint a diktatórikus kormányzás, a demokrácia, a fékek és ellensúlyok lebontása, az állami szintre emelt korrupció, mert az előbbit közvetlenül érezték a zsebükön. Pedig az utóbbiak többet vettek ki a zsebükből, de a közös pénz - közpénz - pazarlását, lenyúlását nem közvetlenül érzékelték.
Jó lenne tehát, ha összehangoltan lépne fel a demokratikus ellenzék és arról beszélne, ami a választókat érdekli, ami közvetlenül érinti, amit jobban tudna tenni, mint a jelenlegi. Amiért érdemes felemelkedni a fotelből és elmenni voksolni.
Nem azt mondom, hogy a mára már ezer milliárdra tehető pénzlenyúlásokat ne említsék. Említsék, de ne ez legyen a fő mondanivaló. Ha valamit sokszor hallunk, úgy mond' közömbössé válunk velük kapcsolatban. Egyre több a szkeptikus ember, akik egy kézlegyintéssel elintézik a lopásokról, korrupciókról szóló napi szájtépéseket azzal, hogy a régebbi kormányok is loptak. Már nem is gondolja tovább, hogy a jelenlegi kormány nagyságrendekkel többet hasít ki a közpénzekből, mint az elődei összesen.
Ha egy választás lefutottnak tekinthető, nagyon sokan nem fognak elballagni a választási urnáig. Miért mennének - mondják - úgy is a Fidesz-KDNP győz. Pedig a legfontosabb azok megnyerése lenne, akik nem szándékoznak részt venni a választásokon, bár a jelenlegi kormány tevékenysége nem tetszik nekik.
Pedig vannak jó elképzelések a gazdaság felgyorsítására, a jövedelmek közelítésére az európai átlaghoz, az oktatás és az egészségügy színvonalának jelentős emelésére, annak jelentősen több pénzzel támogatására, a szociális háló helyreállítására. a korrupció jelentős csökkentésére, a jogállam helyreállítására, a félelem megszüntetésére, a stabil, kiszámíthatóbb jövő megteremtésére. Mi lenne, ha ezeket egyeztetnék egymással és közösen képviselnék. Ha nem egymás ellen nyilatkoznának, hanem egymásért. Naivság lenne ezt elvárni felelősségteljes politikusoktól?
Miért nem ezt mondják el a pártok, azzal, hogy mennyi mindenben egyetértenek és nem azt, hogy néhány apró elképzelésben nem? Az előbbi fontosabb lenne és célravezetőbb is.
Akkor kire szavazhatok 2018-ban? Ki, vagy kik fogják a választókat valóban képviselni? Kik számára lesz fontosabb a közérdek, mint a rövidtávú pártérdek?

Szólj hozzá!

Címkék: tüntetés Fidesz-KDNP Internet megadóztatása ellen Szombathelyen

A bejegyzés trackback címe:

https://ciber.blog.hu/api/trackback/id/tr108569144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása